BEWEGEN: zeker doen!

Goede raad

 Bewegingsdriehoek

Gezond leven? Beperk stilzitten en beweeg. In een gezonde bewegingsmix wissel je zitten, staan en bewegen af. Hoe je dat het best aanpakt, geeft de bewegingsdriehoek je heel helder weer.

 

 

Nuttige websites

 

In onze gemeente:

 10.000 stappenroutes

In elke parochie van de gemeente vind je een bewegwijzerd 10.000 stappenparcours.

Alle Limburgse 10.000 stappenparcours zijn verzameld in een bundel, verkrijgbaar aan het onthaal in het gemeentehuis en bibliotheek.

  Gezondheidswandelingen : in 30 minuten je gezondheid tegemoet!

  • Wandel mee onder begeleiding tijdens de dagelijkse gezondheidswandelingen. 30 minuten wandelen en afsluiten met stretchoefeningen. De gezondheidswandelingen zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Ieder wandelt op zijn tempo een kwartiertje heen en terug, onder begeleiding van een opgeleide vrijwilliger.

 Maak je keuze uit het volgende aanbod:

  • Elke werkdag: vertrek stipt om 9.30 uur aan den Ichter, Kapelstraat 16
  • Op maandag, dinsdag en donderdag: vertrek stipt om 19 uur ter hoogte van Voerstraat 2
  • Elke maandag en donderdag: vertrek stipt om 19 uur aan de kerk van Louwel, Weg naar Opoeteren 176

 10.000 stappenclash van 1 tot 31 mei

Ga in op de uitnodiging om dagelijks 10.000 stappen te zetten. Schrijf je daarom in via www.10000stappen.be bij het team Oudsbergen. Stap mee naar de overwinning.

 Bewegen op verwijzing: op weg naar een actiever leven

'Bewegen Op Verwijzing' werd ontwikkeld om mensen met een gezondheidsrisico op weg te helpen naar een actiever leven. Bewegen helpt immers om deze risico's te verminderen.

Dit project kwam er dankzij middelen van de Vlaamse overheid.

De gemeenten As, Opglabbeek en Zutendaal dienden een  aanvraagdossier in en stelden een gezamenlijke freelance Bewegen op Verwijzing-coach aan: Kim Abrams - 0478 73 53 72 (enkel te contacteren na verwijsbrief van je huisarts).

 

Beweeg je te weinig of is de eerste stap naar een actiever leven moeilijk voor jou? Dan kan je terecht bij onze Bewegen Op Verwijzings-coach.

Samen met de coach werk je een beweegplan uit dat volledig aangepast is aan jouw noden en mogelijkheden. Voor de coaching betaal je slechts € 1 per kwartier als je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming of € 5 per kwartier zonder verhoogde tegemoetkoming. Je mutualiteit biedt mogelijk ook een gedeeltelijke terugbetaling aan.

Heb je ondertussen zin gekregen om de eerste stap te zetten?

Spreek erover met je huisarts. Hij of zij helpt je verder op weg en schrijft een verwijsbriefje om de Bewegen Op Verwijzing-coach te contacteren.

 26 februari 2019 om 13.30 uur: workshop ‘Meer bewegen en minder stilzitten’ in DC Troempeelke – deelnameprijs 3 euro – inschrijven via marjon.quax@opglabbeek.be  en bij CM.