Gezonde voeding


Goede raad


De voedingsdriehoek

Gezond eten: wat is dat nu precies? Het Vlaams Instituut Gezond Leven verzamelde alle huidige wetenschappelijke kennis over gezonde voeding – wat krijgt de voorkeur, wat beperk je beter – voor jou in de voedingsdriehoek.

De richtlijnen zijn op lange termijn voor iedereen haalbaar en zorgen ervoor dat er ook voor onze kinderen en kleinkinderen genoeg gezond voedsel is. Het resultaat is een realistisch en duurzaam model dat perfect past in de Vlaamse eetcultuur.

 

 

Nuttige websites

 

  • Op www.datvoeltbeter.be vind je meer informatie over gezond eten en de actieve voedingsdriehoek. Je leest er aanbevelingen per groep van de driehoek en vindt er tips voor peuters en kleuters, lagere schoolkinderen, jongeren, volwassenen én ouderen.
  •  Benieuwd of je gezond eet en voldoende beweegt? Surf naar www.gezondheidstest.be.
  • Voor advies op maat kan je terecht bij een voedingsdeskundige of diëtist. Op de website van de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten, www.vbvd.org, kan je op zoek naar een diëtist in je buurt.
  •  De Vlaamse Diabetesliga wil het welzijn verbeteren van mensen die met diabetes worden geconfronteerd en geeft ondersteuning om diabetes te voorkomen. Je leest er alles over op www.diabetes.be en op www.diabetespreventie.be.

 

In onze gemeente

Diëtiste: Lut Knoops, Reyndersstraat 35 – 3660 Opglabbeek – 089 85 74 76